7 November 2015

[Product Review] Deluxe Macaroon

Entri kali ini nak bercerita tentang makan pula. Kalau berkesempatan melancong ke Ireland dan tiba-tiba rasa teringin nak makan macaroon (tiba-tiba lah pula kan..) mana agak-agak nak cari?

Susah juga nak cari fresh macaroon. Bukan semua tempat ada. Macaroon yang saya beli untuk minum petang ini jenis sejuk beku (frozen). Bolehlah janji ada. Mula-mula risau juga nak beli rasa. Yelah. Takut bila makan keras macam biskut. Tapi.. tak cuba tak tahu kan. Betul tak? 

Memang tak sabar nak rasa frozen macaroon ni. Sebelum makan, perlu letak pada suhu bilik lebih kurang dua jam. Macaroon jenama Deluxe ada 12 biji semuanya. Empat jenis perasa. Rapsberry dan Blackcurrant. Vanilla. Mango dan Passion Fruit. Salted Caramel. 

Nak tahu apa rasa macaroon ni? Jeng jeng jeng....

Untuk keseluruhan rasa, saya bagi 7/10. Rasanya sedap. Anak-anak suka!

Bungkusan yang cantik dan eksklusif... kalau nak jadi kan hadiah pun boleh. Letak riben je uols!


Empat koleksi warna yang memukau! 

Tekstur luar yang ringan, rapuh dan lembut manakala gebu di bahagian dalam.


Sesi jamu mata.. hahaha

Kandungan dalam macaroon.. tiada bahan-bahan yang tidak halal

Harga untuk frozen macaroon jauh LEBIH MURAH (saya saja caps lock tau) dari fresh macaroon. Fresh macaroon sebiji Eur 2. Manakala frozen macaroon sebiji hanya Eur 0.38. Menangis tengok harga beza sampai begitu sekali kan?? Haha..

Dari segi rasa juga tak banyak beza. Cuma frozen macaroon agak lembap sedikit di bahagian dalamnya tapi langsung tidak menjejaskan rasa.. Jadi,  kenapa sanggup nak bayar lebih kan??

Cuba. Cuba. Cuba rasa ya. Kalau sampai Ireland.. Rasa nak cari kudap kudapan. Boleh beli ya sekotak dua. Hehe..

Bagi yang berminat untuk cuba rasa macaroon ini boleh dapatkannya di semua cawangan pasaraya Lidl di Ireland. Sampai saja Dublin airport terus cari Lidl ok?? Jumpa lagi!

Nak tahu jenama coklat pilihan kami? (Sila Klik)

2 comments:

  1. salam..hanya di ireland je yg ada jual frozen macaroon?di uk/paris ada x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam izza. maaf lewat reply. uk dan paris pun ada. insyaallah. boleh cari di lidl. atau mana2 supermarket

      Delete

Back to Top