14 January 2015

Salji! Salji!


13 Januari 2015. Seharian salji turun. Stop dalam 2, 3 jam je. Gambar-gambar di bawah ini yang sempat di ambil lebih kurang pukul 1.00 pagi. Salji dah penuh tebal.. 

Permukaan dilitupi salji






Snowman pertama encek Z! Surprise sangat.. Hehehe

Tengah sibuk-sibuk pasal snowman Ilman terjaga dari tidur. Terkejut dia first time tengok depan mata..

Kami punyalah jaga salji ni bagi tampak gebu je.. tup tup.. ada pula makhluk Allah yang tinggal foot print kat situ.. tuuuu.. cuba tengok betul-betul. Nanti korang nampak..

Tertarik tengok pokok bunga yang dilitupi salji tu.. macam comel je..

Putih-putih je semuanya.. first time kami tengok ni... MasyaAllah... cantiknyaaaa.......

Ini pokok bunga yang aku cakap tadi. Comel kan??

Objek biasa di backyard kami. Tiang gol dan bola :)

Pagi yang indah! Tak lelap tidur nak tunggu bergambar. Memang nak kabulkan hasrat hati bina snowman sebesar yang mampu!!!

Pokok epal kesayanganku.. Eh! Rasa tak sabar pula nak tunggu berbuah semula. .

Feeling.. winter sonata masa ni.. Hahahaha



Tadaaa!!! My first touch! Kali kedua aku cuba buat orang salji setelah hasrat semalam dikuburkan. Hehehe.. Cute kan?

Cantiklah ruang ni. Macam studio.





Pemandangan sekitar Sli An Aifrinn



Ok. Anak-anak dah bangun tidur. Jom kita ber'salji'!!

Adam dan mini snowman 

Ilman cari ruang yang lebih besar nak buat snowman..

Habis salji kami kerjakan..hahahah

#handmade #homemade #madewithlove susah tau nak buat sebab sejukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..

Kita enjoy!

Bye bye snowman. Kalau ada rezeki lagi.. kita jumpa next winter ok!


Jumpa lagi. Kalau ada cerita best2 kami kongsi lagi k!





Pernah dengar 'Frost'? Kami ada cerita tentang Frost di sini. Klik di sini



2 comments:

  1. mmg cntik2.. tringin.. tp musim hujn pon tketar2.. nikn salji

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah.. kalau musim sejuk mmg gigil.. suhu dia bawah 0..

      Delete

Back to Top